Βασίλης Τριανταφύλλου: Φέρνουμε μια νότα αισιοδοξίας σε μια περιοχή που αναζητά την επαγγελματική της ταυτότητα  

Η αγάπη για την ιδιαίτερη πατρίδα του, το Βόιο, και η επιτυχημένη επαγγελματική του πορεία, επί σειρά ετών, στον τομέα του επιχειρείν και του τουρισμού, οδήγησαν τον Βασίλη Τριανταφύλλου, σε ένα μεγάλο και πολυσκελές επιχειρηματικό εγχείρημα στην περιοχή του Βοΐου.

Μιλήσαμε μαζί του για το περιοδικό My Voio, που  μετρά ήδη έξι μήνες κυκλοφορίας και από την πρώτη στιγμή έχει καταφέρει να κερδίσει την αγάπη του κόσμου, με το ιδιαίτερο περιεχόμενό του και την καλαισθησία του, καθώς και για την εταιρεία V-ACT που έρχεται υπεύθυνα να σταθεί στον επαγγελματία και ιδιώτη.

Συνέντευξη : Τάνια Ώττα

Το  περιοδικό My Voio, είναι μία καλαίσθητη έκδοση, ένα αξιέπαινο εγχείρημα με πολύ ενδιαφέρουσα  ύλη. Ποια είναι η ταυτότητά του και ποια η προσδοκία από την κυκλοφορία του;

Από άποψης κερδοφορίας δεν προσδοκώ απολύτως τίποτε σε αντίθεση από άλλα παρόμοια έντυπα που στο παρελθόν λειτουργούσανε με μορφή συνδρομής και μόνο αλλά και κερδοφορίας.

Τα έξοδα του My Voio καλύπτονται από ιδία κεφάλαια και αποκλειστικός μου σκοπός είναι να κάνω γνωστή την πανέμορφη πατρίδα μου στην υπόλοιπη Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό μέσα από ένα μοντέρνο, ποιοτικό, καλαίσθητο δωρεάν περιοδικό, προβάλλοντας την ιστορία, τα ήθη και έθιμα, την παράδοση, την γαστρονομία και επισκέψιμα μέρη της πανέμορφης κουκίδας του χάρτη που λέγεται Βοΐο.

Το My Voio (Το Βοΐο μου) να τονίσω ότι δεν είναι απλά ένα περιοδικό.
Είναι επίσης μια προσεγμένη ενημερωτική ιστοσελίδα, αποτέλεσμα έρευνας, η οποία συνεχίζεται, από ομάδα ιστορικών & φωτογράφων, ένα ξεχωριστό τμήμα της που θα απεικονίζει όλα τα τουριστικά αξιοθέατα και ένα επιπλέον τμήμα δωρεάν αγγελιών για όλη την Ελλάδα.

Το My Voio  είναι μια αμιγώς νομότυπη DMO (Destination Management Organisation) εταιρεία ιδιωτικών συμφερόντων με άτομα στο τιμόνι τους με προϋπηρεσία και ρεαλιστική εμπειρία 25 ετών, στον τουρισμό στερείται ερασιτεχνικής πολιτικής και οράματος, και αναζητά κουλτούρα συνεργασίας από την περιοχή ώστε να αλλάξει ρότα σε αυτόν τον τομέα.

Γιατί επιλέξατε αυτόν  τον τίτλο;

Για να έχει μια ξένη επικοινωνιακή χροιά, ώστε να γίνει ευρύτερο γνωστό και εκτός Ελλάδας, και πιστέψτε με υιοθετήθηκε πολύ γρήγορα, αλλά και γιατί το Βοΐο ανήκει σε όλους μας χωρίς αντιπαραθέσεις, με ομόνοια, αγάπη και εξωστρέφεια και μόνο.

Πόσο εύκολο είναι για έναν εκδότη να κυκλοφορήσει ένα έντυπο σήμερα που το διαδίκτυο κυριαρχεί σε κάθε μας βήμα και πράξη; Πιστεύετε ότι τα έντυπα διατηρούν ακόμη την αίγλη τους;

Είναι δύσκολο, αλλά αν έχεις την κατάλληλη ομάδα οι δυσκολίες γίνονται ευκολίες άνετα. Αν μη τι άλλο, αγαπάμε αυτό που κάνουμε και ελπίζω και εύχομαι ότι φέρνουμε μια νότα αισιοδοξίας σε μια περιοχή, η οποία αναζητά την επαγγελματική της ταυτότητα, βρίσκεται σε σημείο καμπής, νιώθει αποκομμένη αλλά και απομονωμένη από την υπόλοιπη χώρα μας, στους κατοίκους της δε, τονίζουμε ότι είμαστε εδώ, δίπλα τους.
Όσον αφορά τα περιοδικά, ναι, διατηρούν αυτήν την αίγλη ακόμη, ικανοποιώντας και την αίσθηση της όρασης, της αφής αλλά και της μυρωδιάς του εκτυπωμένου εντύπου, μην ξεχνάμε επίσης ότι πηγαίνει στα χέρια των θεματοφυλάκων, της περιοχής, των ηλικιωμένων του κάθε χωριού, άρα η εκτύπωση τους είναι αναγκαία.

Μιλήστε μας για την εταιρεία VACT. Τι ακριβώς κάνει η εταιρεία σας; Ποιες υπηρεσίες παρέχει και σε ποιους απευθύνεται;

Η Εταιρία παρέχει  υπηρεσίες Management Consulting – Φοροτεχνικές – Νομικές για τις οποίες διαθέτει πολυετή και ιδιαίτερα σημαντική πείρα, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

Στελεχώνεται από Συμβούλους με υψηλή επιστημονική κατάρτιση, μεγάλη εμπειρία και επαγγελματική γνώση που διασφαλίζουν την αποτελεσματικότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών της εταιρείας. Σκοπός μας ο εξατομικευμένος φοροσχεδιασμός και προσαρμογή στις ανάγκες του επιχειρηματία με ταχύτητα, ασφάλεια, εχεμύθεια και μακρόχρονη εμπειρία σε όλες τις χώρες που διαθέτουμε στεγασμένα γραφεία, Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία και Αγγλία, καθώς και ένα δίκτυο εξειδικευμένων συνεργατών σε όλη την Ευρώπη.

Σκοπός μου για το διάστημα 2021-2027 είναι η επικέντρωση ιδίως στην σύνταξη και υποβολή προτάσεων για τον Νέο Αναπτυξιακό νόμο, ώστε η κάθε επιχείρηση της περιοχής και όχι μόνο να επωφεληθεί στο πολλαπλάσιο από τα κίνητρα αλλά και το ποσοστό στήριξης της Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας.

Πόσο σημαντική θεωρείτε την ιδιωτική πρωτοβουλία, ώστε μία περιοχή που έχει ανάγκη από επιχειρηματική και τουριστική τόνωση όπως το Βόιο, να μπορέσει να γίνει ελκυστική σε επισκέπτες και επαγγελματίες;

Υπηρετώντας με επιχειρήσεις μου τον ιδιωτικό τομέα επί πολλά έτη, θεωρώ την ιδιωτική πρωτοβουλία μονόδρομο για την ανάπτυξη της περιοχής. Για να επιτευχθεί όμως αυτό πρέπει να υπάρξουν συνέργειες σε όλους τους τομείς και ιδίως μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Επιζητώ και θέλω όπως τόνισα από την πρώτη στιγμή την συνεργασία όλων των πολιτών και όλων των εμπλεκομένων της Κυβέρνησης, γιατί κάθε επένδυση σε αυτόν τον τομέα επιστρέφει στην οικονομία πολλαπλάσια με εντυπωσιακά αποτελέσματα και η περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας έχει πολύ μεγάλες προσκλήσεις μπροστά της την επόμενη πενταετία.

Το Βόιο μπορεί να γίνει ένας κορυφαίος τουριστικός προορισμός τεσσάρων εποχών; Που εντοπίζετε τα προβλήματα και που τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα;

Το Βόιο δεν υστερεί και δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από παρόμοια μέρη της χώρας μας αλλά και του εξωτερικού. Παρότι η περιοχή βρίσκεται στο απόλυτο μηδέν στον τομέα τουρισμός, με υπομονή και επιμονή εκ μέρους μου, βλέπω θετικά πρόσημα στον ορίζοντα. Πρέπει όμως ταυτόχρονα και ο κόσμος να δείξει την περίφημη φιλοξενία του, να αγκαλιάσει τον επισκέπτη, να εκπαιδευτεί τουριστικά ώστε σιγά, σιγά να αρχίσει να αναδεικνύεται η ευρύτερη περιοχή.

Ο σύγχρονος τουρίστας είναι πλέον απαιτητικός, γνώστης, πολυταξιδευμένος και σίγουρα δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί με πρότυπα δεκαετίας 80-90, στην εξυπηρέτηση του αλλά ούτε καν στην διαφημιστική ερασιτεχνική προσέγγιση του. Μεμονωμένες προσπάθειες ερασιτεχνικού τρόπου και επιπέδου προβολής της περιοχής σίγουρα υπάρχουν αλλά χρειάζεται οργανωμένη επαγγελματική προσπάθεια, συνοχή, γρήγορες κινήσεις και θα ξανά τονίσω ακόμη μια φορά, εξωστρέφεια και ομόνοια.

Είμαστε στο εμείς και όχι στο εγώ και αυτό το έχω δείξει από την πρώτη στιγμή, και η συνεργασία αποτελεί μονόδρομο για την περιοχή μας, αλλιώς θα υπάρξουν καταστροφικές συνέπειες, άλλωστε αν μη τι άλλο, όλοι αναζητούμε την ανάπτυξη του τόπου μας.

Δεν αρκεί μόνο εμείς να χαιρόμαστε τον τόπο μας, πρέπει να γίνει και γνωστός σε πολλούς. Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και ανταποδοτικά οφέλη προς την τοπική οικονομία δεν χρειάζεται να τα αναφέρω, καθότι είναι ευκόλως εννοούμενα.

Πως θα συμβάλλει σε όλα όσα αναφέρατε το My Voio και η VACT;

Σε διάστημα μόλις έξι μηνών από την λειτουργία και των δύο εταιρειών έχω πραγματοποιήσει πάνω από 200 συναντήσεις με εκπροσώπους αρχών, προέδρων της περιοχής, επιχειρηματιών και σωματείων και τα πρώτα αποτελέσματα είναι θετικά και μόνο.

Ακούγοντας προσεκτικά την κάθε πρόταση, ιδέα, σκέψη, καθημερινό αγώνα και μόχθο όλων αυτών για τον τόπο μας, μπορούμε με την τεχνογνωσία μας να βοηθήσουμε ώστε να γίνει πλήρη απορρόφηση των πόρων του νέου Αναπτυξιακού Νομού που τίθεται σε ισχύ μέσα Φεβρουαρίου 2022, και στον οποίο η περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας επωφελείται τόσο, όσο καμία άλλη περιοχή της χώρας μας.

Επίσης η V-ACT έχει πλέον λύσεις στο θέμα των προγραμμάτων Εξοικονομώ, Νέων Αγροτών αλλά και όποιου άλλου ΕΣΠΑ προγράμματος ανακοινωθεί στο εγγύς μέλλον. Ταυτόχρονα εντός του 2022 έχει και λύσεις που αφορούν την καθημερινότητα του μέσου πολίτη και την δοσοληψία του με το δημόσιο αλλά και εταιρείες ιδιωτικού τομέα.

Πάμε δυναμικά λοιπόν για ένα 2022 όλο εκπλήξεις και υποσχέσεις για μια περιοχή που αγαπάμε.

Ευχαριστώ

 

 

Exit mobile version